de financiering van de WHOA

Het kabinet stelt per 1 juni 2021 € 200 miljoen beschikbaar voor leningen aan ondernemers die willen herstructureren door middel van de WHOA. Het krediet is onderdeel van het zogenaamde Time Out Arrangement (TOA).

Ondernemers kunnen in aanmerking komen voor een lening van maximaal € 100.000,00 bestaande uit werkkapitaal en achtergesteld vermogen (maximaal 30% van de totale lening). Het achtergesteld deel zorgt ervoor dat het voor een ondernemer makkelijker wordt om een nieuwe financiering aan te trekken. Voorwaarde voor het verkrijgen van een TOA-krediet is dat de ondernemer gebruik maakt van de WHOA-procedure en dat er bindende afspraken met de schuldeisers (en aandeelhouders) worden gemaakt.

De stichting Qredits zal een aanvraag voor een TOA-krediet beoordelen en een screening doen van het bedrijf. Een lening wordt pas beschikbaar gesteld na homologatie (goedkeuring) van het akkoord door de rechtbank.

De looptijd van de lening is maximaal 6 jaar. Er is sprake van een vaste rente voor het werkkapitaal van 2,50% en voor het achtergesteld vermogen van 5,25%. Over de eerste 12 maanden hoeft er over de lening niet afgelost te worden.

Zie ook: “de WHOA-procedure in 5 stappen uitgelegd“.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.